Інформаційна культура майбутнього фахівця фізичної культури як складова освітніх технологій в умовах інформаційного простору - V. A. Stoyanov (Вісник Харківської державної академії культури, 2015)
Розглядається інформаційна культура майбутнього вчителя фізичної культури в процесі професійного розвитку в умовах інформаційного простору. Розкривається роль створення інформаційного простору. Доведено, що інформаційна компетентність викладачів фізичної культури, їх готовність до впровадження сучасних інформаційних технологій у системі підготовки фахівців є однією з нагальних проблем освіти. Навчання та ґрунтовна підготовка фахівців нового покоління можливі тільки за допомогою сучасних методик, основаних на новітніх досягненнях інноваційних технологій. Удосконалення процесу фізичного виховання студентів на основі традиційних систем, без сформованої інформаційної культури, не може вирішити проблеми формування потреб у заняттях фізичною культурою.