Локалізований урбогеосистемний аналіз через лідарні дані для формалізованої оцінки чисельності міського населення - Sergiy Kostrikov; Denys Serohin (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2024)
У статті робиться наголос на подальшому розгляді потенціалу урбогеосистемного підходу в аспекті суспільно-географічних досліджень через поєднане застосування ГІС-засобів та результатів міського дистанційного лазерного (лідарного) сканування. Дотепер попри визначення урбогеосистем (УГС), як окремих географічних сутностей, що об’єктивно існують у визначеному геопросторі міста, ми ще не розглядали такий аспект, як оцінку однієї з їх ключових характеристик – просторового розподілу чисельності міського населення.