Позашкільні навчальні заклади художньо-естетичного напряму м. Хмельницького - Nataliya Oliinyk (Педагогічний дискурс, 2013)
Визначено місце та роль позашкільної освіти в системі сучасної освітньої діяльності. З’ясовано, що позашкільна освіта є складовою системи безперервної освіти учнівської молоді, яка значною мірою впливає на соціалізацію особистості, розкриття її творчого потенціалу, формування ціннісних і моральних орієнтацій. Висвітлено питання діяльності позашкільних навчальних закладів художньо-естетичного напряму м.Хмельницького. На конкретних прикладах продемонстровано досягнення та здобутки творчих колективів, які існують у даних закладах. Доведено необхідність існування цих закладів у загальній системі освіти України.