PACIENTŲ INFORMUOTUMAS APIE DANTŲ IMPLANTŲ PRIEŽIŪRĄ IR SĄSAJAS SU BURNOS PRIEŽIŪROS ĮPROČIAIS IR BURNOS SVEIKATA - Erika Kuizinaitė; Lijana Samoilova; Viktorija Venevičienė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2023)
Daugelis pacientų po dantų implantacijos neatlieka pakankamos individualios burnos higienos dėl netinkamų įpročių susiformavimo arba žinių trūkumo apie implantų priežiūrą (Abbasi Begum Meer Rownaq Ali ir kt., 2023). Dėl šių priežasčių kaupiasi minkštos ir kietos apnašos, formuojasi dantenų uždegimas, tirpsta alveolinis kaulas. Gali prasidėti dantų implanto komplikacijos – perimukozitas ir periimplantitas, todėl gali įvykti ir dantų implanto netekimas (Rudeejaraswan ir kt., 2023). Paciento informavimas ir neteisingų įpročių keitimas yra labai svarbūs faktoriai dantų implanto išsaugojimui.