Jerzy Kwiatek, Teofil Lijewski, Leksykon miast polskich, Warszawa 1998 - Sebastian Niewarowski (Folia Historica Cracoviensia, 2002)
Recenzja; Jerzy Kwiatek, Teofil Lijewski, Leksykon miast polskich, Warszawa 1998