Potencijal suradnje nakladnika i knjižnica - Jakov Marin Vežić (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2018)
Cilj. Članak će istražiti u kojoj je mjeri moguće mapirati podatke iz ONIX-formata u formate MARC21 i UNIMARC. Članak će tako ponuditi tablicu mapiranja najčešćih metapodataka pri opisivanju knjiga, uz objašnjenja mapiranja. Razina mjere mogućnosti mapiranja pokazat će je li moguće implementirati mapiranje u poslovanje i suradnju nakladnika i knjižnica.