Poročilo o tretjem taboru Razgledi treh dolin - Vesna Petrič (Svetovi, 2023)
Na Solčavskem je med 16. in 22. septembrom 2022 potekal raziskovalni etnološki tabor Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete z naslovom Razgledi treh dolin. Krovni temi sta bili turizem in planine.