БЮДЖЕТНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ ЯК ПІДСТАВИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ - Я.Р. ДЕГТЯР (Економіка та право, 2024)
Розглянуто поняття правопорушення та чітко сформовані основні його ознаки. Проаналізовано ознаки бюджетного правопорушення. Досліджено протиправність, суспільну небезпеку, винність та караність цього правопорушення. На підставі аналізу цих ознак запропоновано авторське визначення поняття "бюджетне правопорушення", а також проаналізовано особливості відповідальності за нього. Доказано, що застосування заходів впливу за бюджетні правопорушення може бути здійснено лише суб’єктами бюджетного права і на підставі норм чинного бюджетного законодавства.