УПРАВЛІННЯ МАРКЕТИНГОВИМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯМ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВИХ УСТАНОВ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Оксана Продіус; Тамара Адирова; Юлія Ковальчук (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена дослідженню актуальних питань щодо управління маркетинговим забезпеченням інноваційної діяльності організації в контексті сучасних викликів сталого розвитку. Розглянуто роль маркетингу як інструменту активізації науково-дослідної діяльності, просування інноваційних розробок і формування позитивного іміджу наукових організацій. Наголошується на особливій актуальності маркетингу інновацій у діяльності наукових установ, адже він спрямований не лише на комерціалізацію результатів досліджень, але й на забезпечення їхнього внеску у досягнення цілей сталого розвитку держави. Обґрунтовано необхідність інтеграції принципів сталого розвитку в систему управління інноваційним потенціалом, а також запропоновано формування маркетингових інструментів активізації інноваційної діяльності наукових установ.