Порівняльна оцінка різних способів основного обробітку ґрунту під ярі зернові в умовах Передкарпаття - С. С. БЕГЕЙ; І. В. ВАСЮРКО; Н. В. КАРАСЕВИЧ (Передгірне та гірське землеробство і тваринництво, 2020)
У зоні Передкарпаття дослідження з впливу мінімалізації обробітку на агрофізичні та біологічні властивості ґрунту і врожайність ярих зернових культур є обмежені, а дані щодо впливу на агроекосистеми нульового обробітку відсутні. Тому вивчення впливу різних способів основного обробітку ґрунту на родючість та продуктивність ярих зернових культур є актуальним для вирішення проблеми раціонального використання оглеєних дерново-підзолистих ґрунтів.