ВПЛИВ ПОЛІТИЧНИХ РІШЕНЬ НА РЕАЛІЗАЦІЮ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - А. В. Андрейченко; Р. Р. Арутюнян; Г. Г. Варданян (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2020)
Обґрунтовано, що перехід до сталого розвитку повинен забезпечити збалансоване розв’язання проблем соціально-економічного розвитку і зберігання природно-ресурсного потенціалу. Доведено необхідність збалансованості між економічною, соціальною та екологічною складовими стратегії сталого розвитку. Визначено, що без відповідних політичних рішень спрямованих на обережне поводження з природними ресурсами, забезпечення збалансованого та безвідходного виробництва, формування адекватних сучасному стану суспільства форм мислення та норм поведінки, а також без відпрацювання відповідних державних механізмів, Україна в найближчий перспективі не в змозі забезпечити впровадження концепції сталого розвитку.