Harmoniczne Drgania Wymuszone Warstwy Termo-Piezoelektrycznej - K. Majorowska-Knap (Engineering Transactions, 1980)
W pracy rozważa się zagadnienie drgań wymuszonych warstwy termo-piezoelektrycznej, spowodowanych harmonicznymi w czasie zmianami temperatury i potencjału elektrycznego na powierzchniach ograniczających. Rozwiązanie uzyskuje się przy założeniu zależności temperatury i potencjału elektrycznego jednie od zmiennej x2 i czasu t.