До осмислення концепції провідних резонансних субкультур сучасної України - В. О. Радзієвський (Культура України)
Аналізується проблема субкультур у культурологічній рефлексії, порушуються актуальні питання теорії субкультур, які набули актуальності у зв’язку зі зміною ментальної парадигми, що супроводжується громадськими трансформаціями та соціокультурними змінами в умовах пострадянської України. Досліджено питання субкультур у культурно-історичному аспекті. Розглянуто питання вивчення і систематизації сучасних субкультур.