Функціональний комплекс цифрової медіакультури - M. A. Khlibko (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Визначено поняття цифрової медіакультури як невід’ємної складової культурно-комунікаційної системи. На основі аналізу вже відомих класифікацій функцій культури формується функціональний комплекс цифрової медіакультури. Розглянуто особливості функціонування цифрової медіакультури в сучасному просторі, її поліфункціональність та вплив на всі сфери життєдіяльності. Акцентовано на ролі цифрової медіакультури в інформаційному суспільстві, яка поступово стає основним засобом пізнання світу.