Естетичне сприйняття й художня свідомість диригента-хормейстера - V. G. Boiko (Культура України, 2017)
Проаналізовано загальнокультурні, естетичні та художні компоненти професійної підготовки музикантіввиконавців, хорових диригентів. Розглянуто загальні положення й принципи збагачення культурологічної складової, елементи поліхудожнього підходу в теорії й практиці професійної підготовки сучасного диригентахормейстера, що володіє мистецтвом творчої інтерпретації музичного твору. Осмислено підхід до вивчення проблем взаємодії та інтеграції різних видів і форм художньої діяльності в сучасному мистецтвознавстві.