Модель культури ділового спілкування майбутніх економістів - Вікторія Будянська (Педагогічний дискурс, 2012)
У статті розглядаються засади формування моделі культури ділового спілкування студентів у процесі їх професійної підготовки. Проаналізовано поняття „культура” з урахуванням різних підходів – лінгвістичного, психолого-педагогічного, соціального. У роботі визначено засади культури спілкування, розглянуто і проаналізовано підґрунтя культури ділового спілкування, окреслено компоненти моделі культури ділового спілкування студентів-економістів: мотиваційно-ціннісний, мовленнєво-інформаційний, операційно-діяльнісний. Окреслено специфіку формування культури ділового спілкування в економічному ВНЗ: студенти мають вчитися правильно пояснювати певні економічні явища, оформляти й працювати з діловою кореспонденцією, вчитися умінню вести майбутні ділові переговори, заключати контракти тощо