Jan Baszkiewicz, Powszechna historia ustrojów państwowych, 1998 - Henryk Olszewski (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Jan Baszkiewicz, Powszechna historia ustrojów państwowych. Wydawnictwo Arche, Gdańsk 1998, ss. 365