Геодинамічна еволюція фігури і неоднорідний розподіл густини Землі - А.Л. Церклевич; О.С. Заяць; М.М. Фис (Геофизический журнал, 2025)
Наведено результати і їх інтерпретація в дослідженні планетарних розподілів густини та енергії в еліпсоїдальній планеті із використанням додаткової умови — мінімуму гравітаційної енергії Землі. Визначено компоненти градієнта розподілу густини, які характеризують горизонтальні переміщення неоднорідних мас.