ФАКТОРНИЙ АНАЛІЗ РИНКУ ПРАЦІ ДЛЯ МІСТ ОБЛАСНОГО ПІДПОРЯДКУВАННЯ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Юрій Пасевич (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії, 2014)
У статті, на основі узагальнених та систематизованих  статистичних показників демографічного, соціально-економічного характеру, а також показників ринку праці, здійснено факторний аналіз чинників ринку праці для міст Волинської області обласного підпорядкування: м. Луцьк, м. Ковель, м. Володимир-Волинський, м. Нововолинськ. На сонові проведених розрахунків, виявлено особливості та проаналізовано ступінь прояву чинників на ринок праці для окремо взятого міста обласного підпорядкування Волинської області.