In gesprek met universiteitspastores uit de Lage Landen - Serena Saliba (Handelingen, 2025)
Universiteiten zijn niet alleen plekken van kennis, maar ook van ontmoeting, persoonlijke groei en zingeving. In een tijd waarin de druk op studenten en onderzoekers toeneemt, spelen spiritueel zorgverleners een unieke rol door ruimte te bieden voor reflectie, verbinding en ondersteuning. In dit artikel brengen we vier christelijke universitaire spiritueel zorgverleners uit België en Nederland samen om enkele vragen over hun werk te beantwoorden. Onze gesprekspartners zijn Sara Wouters en Xenia Geysemans uit België, en Günther Sturms en ds. Marieke Fernhout uit Nederland. Sara werkt aan de KU Leuven, Campus Kulak Kortrijk, Xenia aan de Universiteit Antwerpen, Günther aan MoTIV bij de TU Delft, en Marieke bij de Radboud Universiteit Nijmegen.