Огляд методів дегазації робочих рідин - Olexiy Petrenko; Oleksandr Luhovskyi (Mechanics and Advanced Technologies, 2023)
У статті розглянуто відомі методи дегазації робочих рідин. Наведений стислий опис відомих методів дегазації, надано аналіз їх переваг та недоліків. Наголос зроблено на ультразвуковому методі дегазації, який реалізується за допомогою малоамплітудних та високоамплітудних ультразвукових випромінювачів. Представлені ілюстративні фотоматеріали експериментального дослідження ультразвукового методу дегазації із залученням п’єзоелектричних перетворювачів. Сформульовано необхідність  додаткового проведення робіт з метою підвищення ефективності ультразвукової дегазації шляхом експериментального дослідження впливу  на процес дегазації частоти, амплітуди та інтенсивності ультразвукових коливань