Діалектика взаємодії smart-інфраструктури, smart-міста та сталого розвитку: концептуальні муніципально-правові та інституційні аспекти - V. A. Strilchuk (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті досліджено концептуальні муніципально-правові та інституційні аспекти взаємодії smart-інфраструктури, smart-міста та сталого розвитку в умовах трансформації сучасного урбаністичного простору. Проаналізовано діалектичний зв’язок між цими трьома категоріями, що набувають особливої актуальності для України в умовах воєнного стану та перспективи повоєнної ревіталізації. Обґрунтовано, що smart-інфраструктура виступає інституційно-функціональним підґрунтям для реалізації концепції «розумного» міста, яке, своєю чергою, розглядається як ефективний інструмент досягнення цілей сталого розвитку на локальному рівні.