Розробка та валідація високоінформативного імуноферментного аналізу для визначення вільного простат-специфічного антигену - Anatolii Komar; Oksana Kozerecka; Olexandr Besarab; Alexander Galkin (Innovative Biosystems and Bioengineering, 2019)
Проблематика. Простат-специфічний антиген (PSA) є ключовим маркером, що використовується в моніторингу пацієнтів із гіперплазією передміхурової залози, ризиком розвитку та раком передміхурової залози. Клінічна лабораторна діагностика для такого роду пацієнтів реалізується із використанням відповідних серологічних тестів. Засоби імуноферментної діагностики являють собою біоаналітичні продукти, на які поширюються вимоги щодо медичних виробів для діагностики in vitro. Таким чином, актуальною задачею сучасної аналітичної біотехнології є покращення біоаналітичних і техніко-економічних показників діагностичних наборів, а також їх валідація як передумова допуску такого роду продукції на ринок.