ПРО ВИТОКИ ВИНИКНЕННЯ РІЗНИХ ВИДІВ РЕНТИ - V.M. Vasylenko (Економіка та право, 2024)
Розглянуто окремі передумови виникнення різних видів ренти (квазіренти). Основними витоками виникнення ренти (квазіренти) визначено суперечності у взаємодії елементів економічної системи і стадій відтворювального циклу. На прикладі конкретних аналітичних розрахунків показано можливий механізм виникнення різних видів ренти і квазіренти. Визначено причини рентоорієнтованої поведінки окремих агентів.