Vaskularna flora akvatičnih i vlažnih staništa uz glacijalna jezera u Nacionalnom parku Sutjeska (Republika Srpska, Bosna i Hhercegovina) - Đorđije Milanović (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, 2017)
U radu je obrađena vaskularna flora akvatičnih i vlažnih ekosistema razvijenih u i oko glacijalnih jezera u Nacionalnom parku Sutjeska. Tokom višegodišnjih terenskih istraživanja na ovim staništima pronađeno je 140 vrsta viših biljaka, od kojih se Carex limosa prvi put navodi za floru Bosne i Hercegovine. Floristička analiza pokazuje sličnost flore ovih ekosistema sa florom sjevernih dijelova Evrope.