Асиметричність та проектування системи економічної безпеки держави - Т. І. Єгорова-Гудкова; О. Є. Звірков; В. І. Білобородько (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління, 2019)
Стаття присвячена обґрунтуванню необхідності врахування впливу явища асиметричності при розробці теорії та методології проектування системи економічної безпеки держави на підставі теорії систем, трансдисціплінарного підходу, закону структурної гармонії систем, закону золотого перетину. Зроблено спробу обґрунтувати гіпотезу про те що, явище асиметричності забезпечує основні ризики  щодо  стійкості системи економічної безпеки.