رضایت شهروندان از خدمات شهرداری: یک فراتحلیل - Nadia Shahzada; Sanaullah Panezai; Asma Khan Kakar (جغرافیا و آینده پژوهی منطقه‌ای, 2024)
پیشینه: در حالی که مطالعاتی برای ارزیابی سطح رضایت شهروندان از خدمات شهرداری انجام شده است، هیچ ارزیابی از نتایج این مطالعات صورت نگرفته است. اهداف: این بررسی به منظور بررسی رضایت شهروندان از خدمات شهرداری در سطح جهانی انجام شده است. روش‌شناسی: در این مطالعه از روش فراتحلیل استفاده شده است. برای بررسی متون، مقالات نمایه شده در پایگاه‌های اطلاعاتی Web of Science (WoS) و Scopus با استفاده از کلیدواژه‌های زیر جستجو شدند: "خدمات شهرداری"، "رضایت شهروندان" و "رضایت شهروندان از خدمات شهرداری". در طول جستجوی کلیدواژه‌ها، 60 مقاله انگلیسی‌زبان بر اساس ارتباط و اهمیتشان برای بررسی انتخاب شدند. در نهایت، یک تحلیل مروری برای به دست آوردن نتایج انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که سطح رضایت شهروندان از خدمات شهرداری در بین کشورها متفاوت است و به کیفیت خدمات ارائه شده بستگی دارد. این مطالعه همچنین نشان داد که در حالی که شهرداری‌ها عموماً خدمات شهری کافی ارائه می‌دهند، هنوز جای بهبود وجود دارد. یافته‌ها همچنین نشان داد که ویژگی‌های اجتماعی-جمعیت‌شناختی، کیفیت خدمات و عملکرد نهادی به طور جمعی بر رضایت شهروندان تأثیر می‌گذارند. نتیجه‌گیری: این بررسی به این نتیجه می‌رسد که انتظارات شهروندان را می‌توان از طریق بهبود کیفیت خدمات برآورده کرد. ایجاد تعادل در عملکرد شهرداری‌ها در داخل کشور مستلزم ارائه خدمات بهتر در مناطق روستایی نیز بوده و تضمین‌کننده توزیع عادلانه‌تر خدمات است.