Методичний інструментарій оцінювання ефективності управління структурою капіталу енергогенеруючих акціонерних товариств - Dmytro Mastiuk (Cхід, 2018)
Стаття містить результати дослідження, яке дало можливість удосконалити систему показників діагностування ефективності управління структурою капіталу акціонерних енергогенеруючих товариств, що, на відміну від існуючих, базується на аналізі управління власним та борговим капіталами з урахуванням значень економічної доданої вартості для них. Це дозволяє визначити "вузькі місця" в управлінні складниками структури капіталу акціонерних товариств та надати відповідні рекомендації для прийняття раціональних управлінських рішень. Обґрунтовано, що до показників оцінювання ефективності управління структурою капіталу акціонерних товариств доцільно відносити показник визначення рентабельності інвестованого капіталу (ROIC), визначення структури капіталу (D/E), фінансового важеля (EFL), середньозваженої вартості капіталу (WACC) та економічної доданої вартості (EVA), яка є ключовим показником у рамках визначного комплексу.