Elżbieta Stoch, Teatr Miejski w Lublinie (1944-1949). Źródła, nieznane fakty, repertuar, recepcja krytyczna, Wydawnictwo KUL, Lublin 2021, ss. 744, 6 aneksów, summary, indeksy: utworów i osób - Edward Walewander ks. (Facta Simonidis, 2023)
Recenzja książki: Elżbieta Stoch, Teatr Miejski w Lublinie (1944-1949). Źródła - nieznane fakty -repertuar - recepcja krytyczna, Lublin 2021