Модель оцінки мобільності інформаційно-телекомунікаційної мережі спеціального призначення - Дружинін С.В.; Климович О.К.; Лукова-Чуйко Н.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, 2018)
Завдання забезпечення зв’язку між органами управління в системі управління військами Збройних Сил України є актуальним завданням під час проведення антитерористичної операції. З метою підвищення ефективності управління підрозділами виникає гостра необхідність в використанні оцінки найбільш істотних показників ефективності функціонування інформаційно-телекомунікаційної мережі спеціального призначення. Результати дослідження існуючих моделей та методик оцінки мобільності розкривають їх обмежені можливості і визначають необхідність використання моделі, більш зручної для оцінки мобільності даної мережі. В статті розглядається модель оцінки мобільності інформаційно-телекомунікаційної мережі спеціального призначення, яка може бути використана для визначення рівня ймовірності вчасного виконання заходів щодо зміни її структури. Фактори і параметри процесу експлуатації інформаційнотелекомунікаційної мережі спеціального призначення відбивають динаміку функціонування даної системи. Оцінка значень удосконалених показників може дозволити виконувати порівняння і вибір оптимальної стратегії діяльності системи в складних умовах. В подальшому розрахунок значень отриманих показників може забезпечити прогноз результатів функціонування інформаційно-телекомунікаційної мережі спеціального призначення шляхом спрямованого поліпшення якості прийнятого рішення.