Аналіз аналогових методів скремблювання, що застосовуються в системах військового радіозв'язку - Северілов А.В.; Васьковський В.В.; Волосенко В.М.; Шуварін І.А. (Системи озброєння і військова техніка, 2018)
У роботі проведено аналіз аналогових методів скремблювання, які використовуються в системах військового ультракороткохвильового радіозв’язку, а саме: частотна інверсія сигналу, розбиття смуги частот мовного сигналу на декілька піддіапазонів, розбиття сигналу на мовні сегменти і їх перестановки в часі. Розглянуто принципи функціонування та показано основні переваги та недоліки наведених методів аналогового скремблювання. Проведено аналіз якості розбірливості відновленого мовного повідомлення в залежності від рівня сигнал / шум в каналі радіозв’язку та способу обраного методу аналогового скремблювання.