УРАХУВАННЯ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ЩОДО ГАРАНТІЙ ІНОЗЕМНИМ ІНВЕСТОРАМ В УКРАЇНІ В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - О.Ю. ГОСТЄВА; В.В. ГРИШКО (Економіка та право, 2024)
Досліджено зарубіжний досвід щодо встановлення та застосування гарантій захисту прав іноземних інвесторів. Проаналізовано певні гарантії щодо захисту іноземних інвесторів окремих країн Європи, які обрали курс сталого розвитку, що дало змогу авторам виокремити те, що можна застосувати в українському законодавстві. Запропоновано запровадити в Україні досвід Великої Британії, Франції, Німеччини, Угорщини, Польщі, Чехії щодо гарантій захисту прав іноземних інвесторів.