Музично-педагогічні ідеї Л.Кияновської в світлі новітніх напрямків європейської музичної педагогіки - Юлія Поплавська-Мельниченко (Педагогічний дискурс, 2013)
У даній статті акцентовано увагу на відношенні суспільства до серйозної академічної музики, зниженні інтересу до неї і, з цього огляду висвітлено питання ефективності української сучасної музичної педагогіки, проаналізовано проблеми, що виникли в результаті того чи іншого методичного підходу до уроків музики в загальноосвітніх школах, обумовлено недосконалість міністерських програм з даного предмету, опрацьовано та узагальнено ряд статей знаного педагога, вченого-музикознавця, доктора мистецтвознавства, професора Л.Кияновської, на базі яких запропоновано деякі музично-педагогічні ідеї щодо вирішення окреслених проблем.