Письмо про себе героя французького роману: до питання про жанрову парадигму - Yulia Pavlenko (Pitannâ Lìteraturoznavstva, 2013)
Запропонований аналіз жанрових параметрів французького роману, формою розповіді яких виступає письмо про Себе героя-оповідача, на основі праці Ж.-М. Шефера „Що таке літературний жанр?” В ході дослідження експлікуються жанрові індекси, ознаки та маркери письма про Себе фікціонального суб’єкта, що дозволяє простежувати трансісторичні константи даного типу романів від Просвітництва до епохи літературного модернізму. Особлива увага приділяється комунікативній рамці простору письма.