Bodó Sára, Horsai Ede (szerk.): „„Hiszek az Ige diadalmas erejében!” – Tanulmányok Fekete Károly 60. születésnapja alkalmából”, kiadja a Debreceni Református Hittudományi Egyetem az Acta. Debreceni teológiai tanulmányok 14. köteteként, Debrecen, 2020, ISBN: 978-615-5853-23-4, 562 oldal. - Sarolta PÜSÖK (Studia Universitatis Babeş-Bolyai. Theologia Reformata Transylvanica, 2020)
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem Acta-sorozata egy újabb nagyszerű kötettel bővült. Az ünnepi kötet, az ún. „Festschrift” műfaji sajátosságaihoz hozzátartozik, hogy a szakmai igényességgel megírt tanulmányok mögött végre látszik az ember is, aki a tudományos kutatás hosszú évtizedei alatt szinte soha nem mutathatja meg önmagát, hiszen a tudományos tárgyilagosság szigorú szabályai csak mindig áttételesen engednek teret az egyén megmutatkozásának. Időnként –legalább ilyenkor, a bibliai életkor felső határának a felezővonalán– jó dolog, hogy előtérbe kerülhetnek a többezer sor írójának emberi vonásai. Fekete Károly arcélének megrajzolására Kustár Zoltán, az egyetem rektora, Fekete György, a tudós nagybácsi és Gaál Botond, a néhány esztendővel előtte lépkedő pályatárs vállalkoztak. Írásaikból az ünnepelt iránti gyöngéd szeretet árad, valamint a közösen megtett út keltette büszkeség és tisztelet, amely bizonnyal munkált a néma, de odaadó szerkesztői munkát végző szaktársban és osztálytársban, de azokban a pályatársakban is, akik írásaikkal vagy a tabula gratulatoriába foglalt egyszerű tisztelgésükkel fejezték ki nagyrabecsülésüket.