Arhivska građa za povijest Pazina i Pazinske grofovije u upravnim fondovima Arhiva Republike Slovenije 1492.-1783. - Daniela Juričić-Čargo (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1994)
Autorica objavljuje popis arhivske građe o Pazinštini iz četiri najstarija upravna fonda Arhiva Republike Slovenije. Želi upozoriti na zanimljivu građu i popisom ponuditi istraživačima istarske povijesti pregled nad građom koja je u dosadašnjim istraživanjima zbog njenog nepoznavanja ostala neobrađena.