Kroz Gradsku knjižnicu do mature - Ivana Fištrek (Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 2019)
Cilj. Svrha rada predstavljanje je razvoja projekta Kroz knjižnicu do mature u pet godina njegova provođenja, od 2013. do 2018. godine, čime se ukazuje na važnost knjižničnih programa i usluga usmjerenih na zadovoljavanje i razvoj obrazovnih, kulturnih i informativnih potreba te interesa srednjoškolaca.