Principi izrade bibliografije ˝Vjesnika Historijskih arhiva u Rijeci i Pazinu˝ sv. I-XXX (Pazin - Rijeka 1989.) - Mladenka Hammer (Vjesnik Istarskog Arhiva, 1998)
U radu autorica u nekoliko poglavlja opisuje principe izrade bibliografije trideset svezaka »Vjesnika HARP« (objavljene kao 31. svezak istog časopisa), te pitanje i probleme koji su se pritom javljali, služeći se brojnim primjerima. Naglašava pokušaj uspostavljanja ravnoteže između principa izrade i zahtjeva konkretne građe te pretpostavljenih očekivanja korisnika.