Аналіз міцності рами вагона-хопера двохсекційного з замкненою конструкцією хребтової балки - Олексій Фомін; Альона Ловська (Mechanics and Advanced Technologies, 2022)
Проблематика. Забезпечення рентабельності залізничних перевезень та утримання їх лідерських позицій зумовлює необхідність введення в експлуатацію перспективних конструкцій рухомого складу. Такий рухомий склад повинен мати не тільки покращені техніко-економічні показники, а і забезпечувати мінімізацію порожніх пробігів. Тому створення перспективних конструкцій рухомого складу, призначених для одночасного перевезення різнотипних вантажів є досить актуальним питанням.