Indykcja dominiów, poddanych i miast Śląska według „pierwszej rewizji” z 1726 r. Materiały do statystyczno-geograficznego opisu Śląska z pierwszej połowy XVIII w. Wyd. Kazimierz Orzechowski, 1995 - Anna Filipczak-Kocur (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Indykcja dominiów, poddanych i miast Śląska według „pierwszej rewizji” z 1726 roku. Materiały do statystyczno-geograficznego opisu Śląska z pierwszej połowy XVIII wieku wyd. Kazimierz Orzechowski, s. 240, Wrocław 1995. Aneks. Skorowidz miejscowości i obiektów objętych „pierwszą rewizją” ze szczególnym uwzględnieniem odmienności grafii, oprac. Danuta Wójcik, Kazimierz Orzechowski, s. 80, Wrocław 1995.