ПРАВОВА ОХОРОНА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАСНОСТІ У КОНТЕКСТІ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ - О.А. БЕЛЯНЕВИЧ (Економіка та право, 2024)
Розглянуто актуальні питання конституційно-правової охорони державної власності як публічної власності. Аргументовано, що обов’язковим елементом системи конституційно-правової охорони державної власності є норма п. 36 ч. 1 ст. 85 Конституції України, згідно з якою до повноважень Верховної Ради України належить затвердження переліку об’єктів права державної власності, що не під лягають приватизації.