ІНСТИТУТ БАНКРУТСТВА ЯК УНІВЕРСАЛЬНА СИСТЕМА НОРМ УРЕГУЛЮВАННЯ ВІДНОСИН НЕПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ - Ю.В. ЧОРНА (Економіка та право, 2024)
Досліджено законодавство про неспроможність, чинне у Канаді, Великій Британії, Франції, Італії та Японії, з точки зору його універсальності та гнучкості, ефективності системи інституту банкрутства. Встановлено, що у цих країнах у процедурі банкрутства сформовані різні механізми порушення провадження у справі та застосування реорганізаційних процедур залежно від величини боржника та його місця в економіці країни. Визначено, що в Україні розрахунок розміру безспірних грошових вимог варто здійснювати на основі класифікації суб’єктів господарювання, передбаченої ст. 55 Господарського Кодексу України.