ЧИННИКИ РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В ДЕОКУПОВАНИХ РЕГІОНАХ - Юлія Стадницька; Анастасія Чвартковська (Економіка та суспільство, 2025)
У статті розглядається роль відновлення інфраструктури як ключового чинника розвитку готельно-ресторанного бізнесу в деокупованих територіях України. Проаналізовано основні напрямки відбудови, а також розвиток соціальної інфраструктури. Акцентовано увагу на важливості комплексного підходу, що враховує екологічні стандарти та принципи сталого розвитку. Розглядається значення відродження туризму у деокупованих регіонах як одного з ключових факторів економічного відновлення. Особливу увагу приділено відновленню інфраструктури, залученню інвестицій, розвитку нових туристичних маршрутів і якості послуг. Окремо висвітлюються проблеми підготовки кваліфікованих кадрів та психологічної підтримки місцевого населення. Показано, що активна співпраця між владою, бізнесом і міжнародними організаціями є запорукою успішного відновлення та подальшого зростання туристичного потенціалу деокупованих територій.