Генеза правових засад регулювання праці неповнолітніх в окремих європейських державах - T. O. Tovt (Аналітично-порівняльне правознавство, 2025)
У статті представлено результати історико-правового аналізу правових засад регулювання праці неповнолітніх в окремих європейських державах. Виявлено, що перші спроби регулювати працю неповнолітніх мали місце ще у найдавніші часи в Єгипті, Вавилоні та Римі, переважно через учнівство, залучення дітей рабів до праці було нормою та не обмежувалося. Обґрунтовано, що до ХIII століття практика поєднання праці та навчання поширилася у країнах Західній Європі у формі ремісничих цехів, а перший Статут ремісників був прийнятий у Англії ще в 1563 році.