Sirenlerin Çağrısı: Dikkat Nasıl Dünyanın En Tehlikedeki Kaynağı Hâline Geldi - Beril Özer (Yeni Medya, 2025)
Chris Hayes’in “Sirenlerin Çağrısı: Dikkat Nasıl Dünyanın En Tehlikedeki Kaynağı Hâline Geldi” adlı kitabı, dikkat ekonomisinin birey ve toplum üzerindeki etkilerini ele almaktadır. Yazar, dikkatin nasıl bir ekonomik meta hâline gelmekte olduğunu ve teknoloji şirketleri tarafından nasıl manipüle edilmekte olduğunu tarihsel, psikolojik ve sosyolojik açılardan incelemektedir. Dikkatin yönetimi, bireyin zihinsel özgürlüğü için kritik bir konu olarak öne çıkmakta, sosyal medya ve dijital platformların dikkati bilinçsizce yönlendirmekte olduğu vurgulanmaktadır. Kitap, günümüzün hızla değişen medya ortamında dikkatin nasıl korunabileceğini sorgulamakta ve dikkat ekonomisine karşı bilinçli farkındalık geliştirmenin önemine dikkat çekmektedir.