Методичний підхід до визначення потрібної чисельності резерву людських ресурсів, періодичності та тривалості навчальних зборів з резервістами (військовозобов’язаними) - Павловський О.В.; Клепіков В.Ф. (Системи озброєння і військова техніка, 2019)
У статті висвітлено методичний підхід, який дозволяє визначати потрібну чисельність резерву людських ресурсів, періодичність та тривалість навчальних зборів з резервістами (військовозобов’язаними). Запропонований методичний підхід, на відміну від відомих, базується на виразах, отриманих на основі опрацювання статистичних даних, які формалізують процес зміни рівня навченості резервістів під час проведення навчальних зборів та у міжзборовий період, а також враховують відтік резервістів з часом.