НАДАННЯ НЕЙРОХІРУРГІЧНОЇ ДОПОМОГИ В КИЄВІ: СЬОГОДЕННЯ ТА МАЙБУТНЄ - А. І. Zozulya; І. S. Zozulya; А. О. Volosovets (Клінічна хірургія, 2017)
Наведена характеристика нейрохірургічних відділень, підпорядкованих Департаменту охорони здоров’я (ДОЗ) КМДА, кількість ліжок, їх використання, результати лікування у 2016 році порівняно з 2015 р. Оцінена оперативна активність при різних гострих захворюваннях (гострому порушенні кровообігу головного мозку, черепно–мозковій та спінальній травмі, запальних процесах у головного мозку, онкологічних захворюваннях тощо). Узагальнені показники ефективності, недоліки в роботі нейрохірургічних відділень, кадровий склад нейрохірургічної служби. Визначені шляхи подальшої реорганізації нейрохірургічної служби в Києві.