Лінгвостилістичний аналіз німецькомовних драматичних творів у процесі підготовки майбутніх філологів - Liliya Kozhedub (Педагогічний дискурс, 2013)
У статті розглянуто особливості лінгвостилістичного аналізу німецькомовних драматичних творів у процесі формування іншомовної компетенції в читанні у майбутніх філологів. Акцентовано увагу на особливостях аналізу мовного матеріалу та засобів зображальності драматичних художніх творів. З’ясовано об’єктивні складності структурно-смислової організації драматичних творів з метою пошуку шляхів подолання труднощів студентів у процесі глибокого і всебічно усвідомлення ідейно-естетичної цінності художнього твору. На конкретних прикладах досліджуються особливості лінгвостилістичних засобів німецькомовних драматичних творів. Висвітлено підходи до вивчення художнього тексту з метою аналізу лінгвостилістичних засобів німецькомовних драматичних художніх творів і подолання суб’єктивних складностей студентів старших курсів у процесі іншомовного читання. Визначено перспективи підвищення якості підготовки майбутніх філологів в аспекті навчання іншомовного читання.