Синтез, структура і магнітні характеристики однодоменних наночастинок твердих розчинів (Fe1-xNix)Fe2O4 - P. P. Gorbyk; I. V. Dubrovin; M. V. Abramov (Хімія, фізика та технологія поверхні, 2017)
Синтезовано однодоменні наночастинки (НЧ) твердих розчинів (Fe1-xNix)Fe2O4. Досліджено їхню кристалічну структуру, морфологію поверхні і магнітні характеристики методами рентгенофазового аналізу, растрової електронної мікроскопії та вібраційної магнітометрії. Визначено залежності намагніченності насичення та коерцитивної сили ансамблів НЧ від концентрації нікелю. Одержаний матеріал може бути використаний в мікро- та оптоелектроніці, електротехніці, біомедицині та інших областях.