Прийняття рішень в умовах невизначеності (dmuu) — обмеження класичної теорії прийняття рішень - Yu. I. Larionov (Вісник Харківської державної академії культури, 2017)
Розглядається проблема застосування класичної теорії прийняття рішень у соціально-культурній сфері в умовах невизначеності (DMUU). Порівнюється використання чотирьох критеріїв прийняття рішень в умовах невизначеності Лапласа, Гурвіца, Вальда і Севіджа. Показано, що різні критерії оптимальні для різних ситуацій. Типові математичні, методологічні та прагматичні обмеження класичної теорії прийняття рішень визначені й описані. Обґрунтовується ідея про те, що використання одержаних результатів дозволить підвищити ступінь визначеності під час прийняття рішень.